VÅR BARNLÄKARMOTTAGNING2019-01-06T08:30:52+00:00

Om Barncentrum Solna

Besöken är kostnadsfria och ni behöver ingen remiss för att komma till oss.

Vi bedriver privat barnsjukvård i öppenvård och har avtal med Stockholms Läns Landsting

Besöken är kostnadsfria och ni behöver ingen remiss för att komma till oss.

Hos oss kan ditt barn få träffa en barnspecialist för kvalificerade utredningar och behandlingar upp till 17 års ålder. Är ditt barn under 1 år så kan ni söka vid akut sjukdom.

Vårt team består av barnläkare, barnneurolog, barnendokrinolog, barnpsykologer, barnsjuksköterskor och läkarkonsulter som kan erbjuda högkvalitativa och motiverade utredningar inom de flesta diagnosområdena med mångårig erfarenhet av arbete på barnläkarmottagning och barnakutverksamhet.

Vi utför utredningar med blodprover, pricktest, lungfunktionstest (spirometri), EEG, neuroradiologi och andra avancerade undersökningar vid behov. Att ta blodprover på barn görs endast när det finns goda skäl och alltid på barnets villkor

ADHD

På Barncentrum Solna har vi avtal för att bedriva ADHD utredningar. Vårt ADHD-team består av barnläkare, barnneurolog och erfarna barnpsykologer. Om det finns misstanke om att ert barn har ADHD eller andra närliggande diagnoser kommer barnet först att få träffa en av våra barnläkare.

Vi samarbetar nära förskola och skola. För en utredning av misstänkt AD(H)D-diagnos önskar vi att få in följande underlag:

– 5-15 formulär (ifyllt av föräldrar samt skola):
Ladda ned (5-15 formulär)

-ASSQ formulär (ifyllt av föräldrar samt skola):

http://barncentrumsolna.se/wp-content/uploads/2017/04/ASSQ.pdf

– Läkarbedömning (remiss) med beskrivning av problematiken samt relevant medicinsk och social bakgrund

– Pedagogisk beskrivning från förskolan/skola

Läs mer under fliken ADHD.